Регистрация

Салата Цезар с айсберг и рулца от раци

Салата Цезар с айсберг и рулца от раци
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 448

Салата от айсберг с чери домати, морски дарове и майонезен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 50 г филе маринована херинга (сельодка) - продава се и в насипната витрина на големите супермаркети
  • 1 скилидка чесън
  • 4 с.л. майонеза
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 50 мл вода
  • 200 г айсберг
  • 8-12 чери доматчета
  • 16 рулца от раци
  • 2-3 филии хляб
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 30 г пармезан или 50 г кашкавал
  • листата на 3-4 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Направете дресинга като смесите намачкания чесън със силно наситненото филе херинга, майонезата, лимоновия сок и водата. Разбъркайте.

2. Направете крутоните като нарежете хляба на кубчета, покапете със зехтин и запечете на фурна за 8-10 минути в предварително загрята печка на 180 градуса.

3. Измийте айсберга, отцедете добре от водата и разпределете в индивидуални порции или общо блюдо.

4. Измийте и разполовете чери доматите и украсете с тях върху айсберга. Отгоре залейте с половината дресинг.

5. Рулцата от раци нарежете косо и разпределете върху салатата. След това подредете крутони, покапете с останалия дресинг, рендосайте кашкавал или пармезан и на финала украсете с листенца магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта