Регистрация

Салата от борш с боровинки и бадеми

Салата от борш с боровинки и бадеми
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 3200

Полезна закуска или салата, която се приготвя изключително бързо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4-5 листа къдраво зеле (борш)
  • морска сол
  • зехтин (чист)
  • 1-2 лимона
  • сухи червени боровинки
  • филирани бадеми или кедрови ядки
  • домати (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре борша със студена вода, после разтръскайте, за да паднат излишните части.

2. Отрежете излишното стебло, а после с V-образни движения отрежете малко от зелената част, но не изцяло – само това около стеблото, което е около 3 см.

3. След като излишното е отрязано, време е да нарежете листата. Можете да режете напречно, но ако искате да е на хапки, продължете с ъглови движения, като режете от двете страни. Сложете листата борш в купата.

4. Изсипете около 1/8 чаша зехтин върху борша. Можете да прецените това на око. Сложете достатъчно зехтин да покрие листата. След като добавите зехтина, вземете един пресен лимон, нарежете го и го изцедете върху листата. Отстранете семената, ако паднат вътре.

5. Лимонът придава приятен кисел аромат. Ако оставите да престои така час или повече, това ще накара листата да омекнат и ще ги направи по-меки и по-лесни за смилане.

6. Поръсете с малко морска сол отгоре, една-две щипки ще стигнат, но сложете на вкус. Разбъркайте.

7. Използвайте ръцете си за да разбъркате всичко заедно. Уверете се, че листата са изцяло покрити с подправките.

8. Добавете допълнителните съставки. Сушените боровинки ще придадат приятен сладък вкус на микса, а ако искате да остане кисел, сложете домати (чери или обикновени).

9. Кедровите ядки могат да бъдат добавени директно в микса, като разбъркате отново. Но ако ползвате филирани бадеми, сложете ги чак след като салатата е напълно готова.

10. Ако искате, можете да нарежете втория лимон на резени, така че тези които обичат кисело да могат да си изцедят още на салатата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта