Руло с мача и мандарина
Необичаен десерт с мача и мандарина.
Необходими продукти:
За тестото:
- 4 яйца, белтъците и жълтъците отделно
- 50 г захар
- 3 с.л. пшенично брашно
- 2 с.л. царевично брашно
- 1 ч.л. чай мача на прах
- 1/2 ч.л. бакпулвер
За мандариновия мус:
- 350 г сметана
- 400 г мандарини
- 1 пакет портокалово желе
Начин на приготвяне:
1. Разбийте белтъците на пяна.
2. Докато продължавате да разбивате, малко по малко добавете захарта.
3. Сипете жълтъците, един по един и продължавайте да разбивате.
4. Пресейте видовете брашно и мача смесете добре.
5. Прибавете брашнената смес малко по малко в пяната и разбъркайте внимателно.
6. Сложете хартия за печене върху тавичка и излейте тестото. Оформете правоъгълник с дебелина около 0,5 см.
7. Печете в предварително загрята на 180º C фурна за около 10 мин.
8. Когато пандишпанът се изпече, сложете кухненаска кърпа и навийте на руло.
9. В същото време пригответе желето, като използвате половин количество вода (250 мл вода на пакет желе прави 500 мл).
10. Обелете мандарините, разделете ги и ги сложете в желето.
11. Разбийте сметаната и добавете 3/4 от нея в желето и разбъркайте хубаво. Изчакайте докато желето почти стегне.
12. Развийте пандишпана, намажете с муса и завийте отново.
13. Поднесете гарнирано с останалата разбита сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ