Пържен костур с чеснов сос
Филе от риба на тиган със сос от кисело мляко и тахан и гарнитура от домати и маслини.
Бон Апети
Излъчен на 29.05.2017
Филе от нилски костур на тиган готвят Лора и Стоян, като залагат еднакво количество енергия в направата на самата риба и на гарнитурата и соса, с които се поднася. В пърженето на костура няма нищо сложно - филетира се, нарязва се на парчета и се подсушава. След това се овкусява със сол и пипер и се готви в съвсем малко зехтин до позлатяване на коричката. Малко преди да се извади от тигана, се доовкусява с наситнена суха люта чушка, като водещите използват пеперончино, но вие можете да се спрете на друг вид по избор.
Следва направата на соса, за който се смесват кисело мляко и тахан с лимонов сок, сол и чесън. Прави се и свежа салата от наситнени маслини, смесени с чери домати и червен лук. Рибата се поднася върху соса, а салатата се сервира в страни, за да прави компания на вкусното основно ястие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ