Пържени бананови резенчета със сос Нутела
Пържени банани, потопени в изкусителен сос.
Необходими продукти:
- 10 банана
- грубо начупени лешници за поръсване
- достатъчно олио за дълбоко пържене
За тестото:
- 1 чаша обикновено брашно
- ¾ чаша кокосово мляко
- 2 с.л. грубо начупени лешници
- щипка сол
За соса:
- 5 с.л. Нутела (ако не намерите, използвайте течен шоколад)
- 3 с.л. кокосово мляко
Начин на приготвяне:
1. Започнете с приготвянето на соса Нутела. Сложете Нутелата и кокосовото мляко в купа и ги сложете в микровълновата за 10-15 секунди. Разбъркайте добре. Добавете още Нутела или кокосово мляко, ако е нужно. Оставете настрани.
2. Обелете бананите и намажете леко с лимонова вода, за да не потъмнеят от окисляването. Нарежете ги на хапки.
3. В голяма купа, смесете брашното, коксовото мяко, лешниците и солта, докато получите смес като на бучки. Бучките ще направят тестото по-хрупкаво. Направете тази смес точно преди да пържите, защото ако престои, тестото ще стане много тежко и меко.
4. Загрейте тиган с олио на средна температура. Топнете бананите в брашното и се опитайте да загребете възможно най-много лешници. Сложете в олиото в тигана. Когато станат златисто-кафяви от едната страна, обърнете. Пържете на другата страна докато станат златисто-кафяви. Извадете и ги отцедете добре.
5. Подредете върху чиния. Залейте със соса Нутела и поръсете с лешници.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ