Регистрация

Пудинг с орехова глазура

Пудинг с орехова глазура
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 2885

Сладкиш с фурми.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г нарязани фурми
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 300 мл кипяща вода
  • 150 г масло
  • 150 г нерафинирана захар
  • 2 яйца
  • 250 г брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. есенция от ванилия

За ореховата глазура:

  • 25 г масло
  • 5 с.л. нерафинирана захар
  • 5 с.л. сметана
  • 50 г нарязани орехи

Начин на приготвяне:

1. Намаслете постлана с хартия за печене формичка с диаметър 20,3 см.

2. Сложете фурмите и содата в купа и добавете водата.

3. Заделете за 30 мин. Направете пухкав крем от маслото и захарта, като ги разбиете.

4. Постепенно прибавете яйцата, като не спирате да разбивате.

5. Прибавете брашното, бакпулвера, ванилията и сместа с фурмите.

6. Изсипете всичко в съда за печене.

7. Печете 1 час на 180ºC.

8. За топинга, разтопете маслото в тенджерка.

9. Добавете захарта и сметаната.

10. Оставете да къкри на слаб огън 2 мин. и добавете орехите.

11. Извадете пудинга от тавичката, полейте с топинга и поднесете топъл.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта