Регистрация

Постен булгур със задушени зеленчуци

Постен булгур със задушени зеленчуци
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 286

Веганско основно или гарнитура с булгур и зеленчуци на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. олио
  • 30 г масло
  • 250 г булгур
  • 1 ч.л. сол
  • 750 мл вода

За запръжката:

  • 1 с.л. олио
  • 1 голяма глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 голям морков
  • 2 сладки чушки (различен цвят е по-красиво)
  • 120-150 г замразен грах
  • 100 г зелен фасул по желание
  • сол и пипер на вкус
  • пресен лук и магданоз по желание

Начин на приготвяне:

1. В тенджера на умерен огън сгорещете 1 с.л. олио и добавете маслото. Щом се разтопи изсипете булгура и разбъркайте. Пържете и бъркайте 3-4 минути.

2. Залейте с водата, добавете солта и размешайте. Изчакайте да кипне и варете 20-25 минути под капак на умерен огън.

3. Лука, чесъна, моркова и чушките нарежете на ситно.

4. В голям тиган сгорещете 1 с.л. олио, запържете първо лука за 3-4 минути на умерен огън, добавете чесъна, гответе още 1 минута, след това прибавете моркова и чушките и гответе и бъркайте 4 минути.

5. В тигана сложете грахта, зелен фасул по желание (може замразен или консервиран, пък и суров). Овкусете със сол и пипер и оставете да се готви 12 минути като периодично разбърквате.

6. Готовият булгур дръпнете от огъня и оставете да изчака реда си. Ако ще прибавяте пресен лук и пресен магданоз - наситнете си ги.

7. Когато запръжката се е готвила 12 минути, прибавете при нея булгура и гответе още 4-5 минути като нежно бъркате. Изключете огъня след това и добавете лука и магданоза. Бъркайте и дръжте на котлона още 3 минути. След това е готово за поднасяне. Можете да сервирате като гарнитура или за леко постно основно.

 

Източик: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта