Регистрация

Пиле тандури по индийски

Пиле тандури по индийски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 7126

Люто пиле с мляко и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 бр. пилешки гърди, обезкостени и без кожата
  • 4 с.л. подправка тандури на прах (подправката можете да намерите в индийски магазин за подправки)
  • сокът на 1 лимон
  • 2 с.л. чесън на прах
  • 1 с.л. куркума
  • 1 с.л. гарам масала
  • 1 с.л. лют едро смлян червен пипер
  • 1/2 с.л. кимион
  • 1/4 ч.ч. кисело мляко или сметана
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете пилешкото. Мариновайте го в лимонов сок и за 10 мин. и добавете сол и пипер. Оставете да престои в микса от подправки.

2. Смесете всички сухи подправки. Опитайте на вкус и ако прецените, коригирайте количествата на вкус. След това смесете с киселото мляко или сметаната. Пилешкото трябва да е добре покрито от тази смес, така че ако е необходимо, добавете още кисело мляко или сметана. Оставете да престои поне 4 часа, но най-добре 8 или 24 ч. 

3. При печене, запазете соса от маринатата, за да намазвате с него пилешкото. Може да използвате скара или барбекю.

 

Източник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта