Пиле със самбар масала
Пиле по индийски.
Необходими продукти:
- 2 с.л. зеленчуково олио
- 5 пилешки бутчета (само долната част)
- 1 червена сладка чушка
- 1 зелена сладка чушка
- 1 средна глава лук
- 2 ч.л. счукан чесън
- 1 ч.л. джинджифил на прах
- 2 с.л. печени фъстъци
- 1 с.л. самбар на прах (има го в индийските магазини за хранителни стоки, ако не - заменете с къри на прах)
- 1/3 ч.ч. кокосово мляко
- 1 ч.ч. вода
- сол и пипер на вкус
- лют сос (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете чушките и лука на средно големи квадрати.
2. Загрейте тиган или уок на средно висока температура.
3. Сложете бурчетата в тигана и поръсете със сол.
4. Когато бутчетата покафенеят леко, прибавете нарязаните зеленчуци и пържете на силен огън в дълбок тиган с малко мазнина няколко минути.
5. Прибавете фъстъците, чесъна, джинджифила и самбара. Пържете около 5 мин.
6. Сипете кокосовото мляко и водата и оставете да кипне.
7. Овкусете със сол.
8. Ако го предпочитате пикантно, добавете лют сос.
9. Поднесете със задушен ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ