Регистрация

Пиле на пара със сметанов сос

Пиле на пара със сметанов сос
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 496

Здравословно пилешко на пара, поднесено със сметанова заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-4 пилешки филета (или обезкостени бутчета)
  • 150-200 мл вода
  • 2 дафинови листа
  • 4-5 зърна бахар
  • 4-5 зърна черен пипер
  • сол на вкус
  • 1-2 клонки розмарин по желание
  • 200 мл течна млечна незаквасена готварска сметана

Начин на приготвяне:

1. Изберете дали ще готвите в уред за готвене на пара или ще използвате тенджера и металната поставка с дупки за готвене на пара. Смесете водата с бахара, дафиновия лист, черния пипер и розмарин по желание. Изсипете я в избрания от вас съд.

2. Поставете месото с кожата нагоре (ако има кожа). От страната на парата не бива да има кожа. По желание можете да я махнете напълно.

3. Кипнете и засечете 20 минути за гърди и филе и 30 минути за бутче. След това извадете месото и го увийте в лист алуминиево фолио.

4. Прецедете соса от варенето - трябва да е останало малко вода, добре ароматизирана на подправки и мазнинка, отделила се по време на готвенето. Смесете прецедения сос със сметаната в касерола и подгрейте до кипване. Посолете на вкус.

5. Сложете пилешкото в блюда, нарежете на лентички, филенца, хапки - както желаете. Отгоре залейте със сметановия сос.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта