Регистрация

Пилешки пържоли с картофи и зеленчуци

Пилешки пържоли с картофи и зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 207

Пържоли от пилешки бутчета на фурна с маслини, картофи, домати, чушки и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150-200 г чоризо или луканкови бомбички
  • 500-600 г картофи
  • 2-3 сладки чушки
  • 8 скилидки чесън
  • 300 г червен лук
  • 100 г зелени маслини без костилка
  • 2 ч.л. сладък червен пипер
  • 1 ч.л. черен пипер - млян
  • 1 ч.л. сол
  • сух чесън по желание
  • 4 пържоли от пилешки бут + сол и пипер
  • чери домати на клонка (250-500 г)
  • 1/2 лимон
  • няколко сръка пресен магданоз

Начин на приговяне:

1. Нарежете избрания колбас от вас косо на овали с дебелина малко под сантиметър. Картофите обелете, измийте и нарежете на едри хапки. Прехвърлете в тава картофите и колбаса и запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.

2. През това време обтрийте месото със сол и пипер и оставете да почива.

3. Нарежете на полумесеци чушките и лука, а скилидките чесън - на тънки колелца.

4. Извадете тавата от фурната и намалете огъня на 180. Изсипете вътре лука, чушките и чесъна, добавете маслините и овкусете със сладък пипер, сол и черен пипер и чесън на прах по желание. Разбъркайте добре.

5. Положете пилешките пържоли отгоре, върху всяка от тях сложете по клонка чери домати и върнете във фурната за 30 минути на 180 градуса.

6. След изваждане покапете със сока на половин лимон и поръсете с наситнени пресни листенца магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта