Пилешка каша с пшеница и масло
Каша от пиле с пшеница или жито с пилешко месо.
Необходими продукти:
- 1 пиле около 1,3 кг
- 3 л вода
- 900 г пшеница (жито за готвене)
- 1 с.л. сол
- масло
- черен и лют пипер по желание при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Измийте пилето и го разделете на 2-3 части.
2. Залейте с водата, изчакайте да кипне и отпенете.
3. Измийте пшеницата и изсипете в тенджерата. Намалете огъня на слаб и оставете да къкри едва-едва 5 часа - до пълно разваряване на пшеницата.
4. Извадете пилешкото от тенджерата с щипки, изчакайте да се охлади, като през това време пшеницата продължава да къри или почти да ври.
5. Почистете пилешкото от кокалите и накъсайте на влакна като за каша. Върнете в тенджерата. Водата трябва да е напълно абсорбирана или поне на 85%. Добавете солта.
6. Разбъркайте много добре докато се получи каша. Махнете от котлона.
7. Поднесете със заливка от разтопено масло, поръска от млян черен пипер по желание и още сол при необходимост.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ