Регистрация

Пикантно свинско с къри сатай пържен ориз

Пикантно свинско с къри сатай пържен ориз
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 6530

Свинско с лют китайски сос и ориз за гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 ч. ч. ориз
  • 1 супена купа накъсано свинско месо (останало от барбекю) - около 400 г
  • 1 ч. ч.  накъсана маруля
  • 2  стръка нарязан зелен лук
  • 4 яйца
  • олио
  • 1/2 ч.л. бял пипер
  • 1 с.л. чили паста
  • 3/4 ч.л.  бял пипер
  • 1 1/4 с.л. сос от стриди
  • 1 с.л. сатай сос (1/2 връзка кориандър, 1 люто чили, скилидка чесън, 3 с. л. фъстъчено масло, 2 с. л. соев сос, джинджифил, сок от 1 лайм)
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. мононатриев глутамат (по желание)
  • 1/2 ч.л. сусамово олио
  • 1 с.л. къри на прах
  • 1 с.л. пържен шалот (по желание) за декорация
  • 1 резен лимон или лайм (по желание) за кисел вкус

Начин на приготвяне:

1. В незалепващ уок изпържете яйцата в силно загрято олио и когато белтъкът покафенее, разбъркайте и жълтъка. Добавете кърито и разбъркайте. Извадете и заделете настрана.

2. Изпържете месото, ако желаете добавете малко соев сос, но ако е от барбекю, то вече си има вкус, така че може да сложите направо чили пастата. Извадете от уока и оставете в купа. Ако уокът ви е залепващ, трябва да го измиете, за да не залепне оризът.

3. Загрейте олиото и сложете ориза. Разбъркайте така че да се отделят зрънцата. Добавете останалите продукти, освен сготвеното месо, яйцата и зеленчуците. Осолете на вкус, след което добавете месото, яйцата и зеленчуците, изключете котлона и разбъркайте.

4. Ако желаете можете да добавите чили пастата и кърито на прах заедно с останалите продукти в ориза. Също така можете да поръсите със сока на резен лимон или лайм.

 

Източник: opensourcefood.com

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта