Пикантно пилешко в сос от кокос
Люто джинджифилово пилешко месо с кокосово мляко.
Необходими продукти:
- обезкостено филе от пилешко бутче (без кожата, нарязано на големи парчета)
- рапично олио
- масло
- накълцан чесън
- лук, нарязан на едро
- джинджифил, нарязан на филии
- кокосово мляко
- картоф, нарязан на парчета
- замразен спанак (ако имате пресен спанак, можете да използвате него)
- червен пипер на люспи (може да използвате и пресни зелени люти чушлета)
Начин на приготвяне:
1. Нагрейте тигана и добавете рапичното олио. Когато тиганът започне да пуши, значи е достигнал необходимата температура. Разтопете в него бучка масло и започнете да запържвате чесъна, лука и джинджифила.
2. Добавете пилешкото и поръсете със смлян черен пипер и рибен бульон.
3. Когато пилето се свари, добавете кокосовото мляко, кубчето пилешки бульон и нарязания картоф.
4. Оставете ястието да къкри, докато картофите омекнат.
5. Когато картофите се сварят, добавете спанака и поръсете с няколко щипки червен пипер на люспи.
6. Оставете ястието да къкри още няколко минути.
7. Сервирайте с ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ