Пикантни мини шишчета с оризови пръчици
Китайски шишчета с марината.
Необходими продукти:
За шишчетата:
- мини оризови пръчици (около 15 за 5 шишчета)
- 5 клечки за зъби
- 1 с.л. олио
За маринатата:
- 3 с.л. кетчуп
- 2 с.л. корейски лют сос
- 2 с.л. царевичен сироп
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. соев сос
- 0.5 ч.л. оцет
- 0.5 с.л. сусамово олио
- щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сварете оризовите пръчици до готовност. Готови са когато изплуват на повърхността.
2. Извадете ги от водата.
3. Забучете около 3 оризови пръчици на клечка за зъби, така че да се получат около 5 шиша.
4. Пригответе маринатата като смесите всички продукти за нея.
5. В тиган за пържене сложете всички шишчета и изпържете от всяка страна с малко олио.
6. Полейте шишчетата от всички страни с приготвената марината няколко пъти и изпържете докато поливате.
7. Когато покафенеят извадете от тигана и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ