Регистрация

Печен артишок

Печен артишок
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 11092

Лесно веганско ястие или лека гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи пресни артишока
  • зехтин Extra Virgin
  • сокът на половин лимон
  • 2 скилидки чесън, цели
  • сол кошер

Начин на приготвяне:

1. Отрежете стъблото и върха на всеки артишок. Разтворете малко листата и поръсете отвътре със зехтина, лимона и солта. Поставете скилидка чесън в средата на всеки артишок.

2. Увийте здраво в два пласта фолио и запечатайте отгоре.

3. Сложете в тавичка за печене и печете 1 ч. и 20 мин. на 220ºС.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта