Регистрация

Печено агнешко с картофи на фурна

Печено агнешко с картофи на фурна
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 69786

Агнешко на фурна с аромат на чесън и джоджен.

Оцени рецептата
Любима рецепта

...Заблеяло ми агънце,

в Тодорови кошари,

като му агне заблея,

цяло му стадо разблея...

 

Необходими продукти:

  • 1,2-2 кг агнешка плешка или бутче
  • 5-6 средни картофа
  • връзка пресен джоджен
  • 2-3 моркова
  • сол, черен и червен пипер
  • 5 скилидки чесън
  • домакинско фолио

Начин на приготвяне:

1. Натъркайте агнешкото месо със сол, черен и червен пипер. Нека престои 15-20 мин. с подправките. Сложете на дъното на тава хартия за печене. Това ще ви спести много търкане на съда в последствие.

2. Добавете в него месото а около агнешкото наредете нарязаните на едро картофи и моркови. Добавете и скилидките чесън – не ги белете. Нарежете 5-6 стръка от пресния джоджен и го разпръснете около месото.

3. Сипете половин чаша вода и опаковайте тавата с алуминиево фолио.

4. Печете в предварително загратя фурна на 180 градуса за 3 часа. Ако кръвното ви позволява, хапнете си го топло с чаша (или повече) хубаво червено вино.

 

Добър апетит!

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 3.30 ч.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
37
4 мн. добре
6
3 става
7
2 едвам
8
1 трагедия
5
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта