Печена риба с лук и моркови
Речен костур във фолио с пресни билки и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 600 грама речен костур или друг вид сладководна риба по избор
- 1 лимон
- сол на вкус
- 2 моркова
- 2 глави лук
- 3 с.л. масло
- лимонов сок
- връзка копър или други зелени подправки по желание
Начин на приготвяне:
1. Почистете и измийте рибата, след това втрийте обилно сол в тялото й и поръсете с лимонов сок.
2. Нарежете на ситно лука и морковите и ги сотирайте в мазнина за няколко минути.
3. Напълнете корема на рибата със запръжката, смесена с наситнените зелени подправки, маслото и още лимонов сок. Ако ви остане от зеленчуците, сложете ги върху костура.
4. Увийте стегнато в алуминиево фолио, поставете в тавичка и печете за 30 минути на 200 градуса.
5. Поднесете с любимата гарнитура и резени лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ