Регистрация

Пене с моркови и мед

Пене с моркови и мед
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1883

Вегетарианска паста с много продукти.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • пълнозърнеста паста пене (или друга паста по желание)
  • 1 пакет моркови, обелени
  • 1 пакет гъби (6-7 малки до средни)
  • 1 глава червен лук
  • кедрови ядки
  • мед
  • сладки и сочни домати
  • пресен босилек
  • сол и пипер
  • тъмен соев сос
  • скилидка чесън
  • микс от зелени подправки

Начин на приготвяне:

1. Измийте и нарежете морковите хоризонтално на третинки и вертикално на ленти (с дебелина на молив).

2. Нарежете гъбите и червения лук.

3. Счукайте чесъна (но не прекалено, за да не изгори)

4. Разполовете доматите.

5. В силно загрят тиган сипете много олио и сложете морковите с малко сол и пипер и поръсете с пресния босилек.

6. Загрейте малко вода в тенджера (малко повече от обикновено) за пастата, но не я слагайте още.

7. Вземете около 1/4 чаша гореща вода от тенджерата и я прехвърлете в малка купа. Прибавете около 1/8 от чашата зехтин. Сложете 2-3 с.л. мед и разбъркайте хубаво. Сложете 1 1/2 ч.л. от зелените подправки.

8. На този етап морковите би трябвало леко да изсветляват. Прибавете достатъчно гореща вода от тенджерата (със супена лъжица мед) при морковите и оставете да поврят докато омекнат.

9. Когато течността се изпари, налейте сместа с меда, зехтина, водата и подправките при морковите. Оставете отново да заври и ги обръщайте докато покафенеят равномерно от всички страни.

10. Когато са достатъчно покафенели по ръбчетата, пригответе чиния с двойна кухненска хартия и прехвърлете морковите там, но запазете останалия зехтин от тях за после.

11. Сега гъбите и лука - в останалия от морковите зехтин изпържете лука със сол и пипер.

12. (Някъде по това време можете да сложите пастата във врящата вода)

13. Сложете малко кедрови ядки и накрая, да се изпекат до полуготовност.

14. Преместете лука и ядките от тигана в купа.

15. Сложете оцветения от морковите зехтин отново в тигана и прибавете чесъна. Внимавайте да не покафенее или изгори. Оставете да се позапържи на силен огън и малко преди да покафенее сложете и гъбите.

16. Прибавете малко гореща вода да омекнат гъбите.

17. Когато са полуомекнали прибавете малко соев сос, соли пипер, подправки и босилек.

18. Преди течността да се изпари съвсем, сложете вътре и пастата. Оставете я да покафенее леко.

19. Поднесете украсена с домати и пресен босилек.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта