Регистрация

Патладжан с яйце и сушени скариди

Патладжан с яйце и сушени скариди
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 1884

Манджа с патладжани и скариди.

 

 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 патладжан (нарязан на филийки с дебелина 2,5 см)
  • 1 с.л. зеленчуково олио
  • 1 с.л. сушени скариди (накиснати и отцедени)
  • 1 с.л. счукан чесън
  • 1 ч.л. оризово вино
  • 2-3 с.л. светъл соев сос
  • 1 лайм или 1/4 лимон
  • 1 твърдо сварено яйце (обелено и нарязано на кубчета)
  • 2 стръка зелен лук (наситнен)
  • 1 червено чили (наситнено)

Начин на приготвяне:

1. Задушете патладжана за 15-20 мин. или до омекване.

2. Обелете го, когато се охлади и поставете в чиния за сервиране.

3. Поръсете със зеления лук, чилито и яйцето, преди да полеете равномерно отгоре със сока от лайм или лимон.

4. Загрейте олио в малка тенджерка, добавете скаридите и чесъна. Пържете до златисто и прибавете върху патладжана.

5. Добавете оризовото вино и лекия соев сос към ястието преди сервиране.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта