Регистрация

Патешко на бавен огън

Патешко на бавен огън
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 11085

Вкусна патица, изпечена на бавен огън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 цяла патица
  • 1 лимон
  • сос терияки
  • соев сос
  • чесън
  • вино за готвене
  • зеленчуков бульон
  • кориандър
  • нарязан лук

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте патицата за една нощ в смес от сосовете, чесъна, виното, кориандъра и лимона. Нарежете лимона на две и намажете цялата патица. След това пъхнете двете половини в кухината на птицата.

2. Включете тенджерата за готвене на бавен огън на най-високата степен за един час. Прибавете вода, бульона и нарязания лук.

3. Гответе патицата един час на високата степен, след това намалете до най-слабата и гответе няколко часа. Обръщайте птицата от време на време. Когато е готова, месото лесно ще се отделя от костите.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта