Регистрация

Паста с печен домат

Паста с печен домат
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 2965

Вегетарианска паста с печен домат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 60 г паста по избор
  • домати (около 200 г)
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 или повече с.л. босилек, нарязан на жулиени
  • 1 с. л. печени кедрови ядки
  • 1 с. л. бекон за шпековане
  • зехтин
  • сол и пипер за овкусяване

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 160°C. Измийте и нарежете домата наполовина. Не е нужно да го белите. След като се изпече кожичката се бели лесно. Сложете в тавичка за печене и поръсете със зехтин. Поръсете чесъна със зехтин и увийте с фолио. Сложете чесъна и домата във фурната и печете поне 30 мин. Доматът ще си пусне сока след 30 мин. Печете още, ако предпочитате да е по-сочен (проверете след още 20 мин.).

2. Извадете домата и чесъна. Смачкайте чесъна с гърба на лъжица в голяма купа. Ако не обичате семената, извадете ги с лъжица. Ако ги обичате, смачкайте всичко с чесън, сол, пипер и още зехтин. Заделете.

3. Сварете пастата до желаната готовност. Отцедете и смесете с доматения сос. Сложете кедровите ядки, бекона, босилека и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20-25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта