Регистрация

Паста от елда със сос от тофу и авокадо

Паста от елда със сос от тофу и авокадо
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2583

Паста без месо със сирена и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 - 180 г паста от елда (пене или фусили по избор)
  • 1 малко авокадо
  • 100 г меко тофу
  • 2 с.л. прясно сирене или рикота
  • лимонов сок
  • сол
  • черен пипер
  • кълнове по избор

Начин на приготвяне:

1. Кипнете вода и сварете пастата според указанията на опаковката.

2. Междувременно увийте тофуто в кухненска хартия, за да се отцеди излишната течност.

3. Разполовете авокадото и извадете костилката. Изгребете вътрешността с лъжица и сложете в купа.

4. Полейте с прясно изцеден лимонов сок и го намачкайте на пюре.

5. Добавете тофуто и сиренето, разбъркайте до получаването на хомогенен сос.

6. Прибавете сол и пипер на вкус.

7. Отцедете сварената паста в гевгир и я изплакнете със студена вода.

8. Добавете я при соса и разбъркайте хубаво.

9. Поднесете с кълнове (по желание).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта