Регистрация

Панирани рибени кюфтета на фурна

Панирани рибени кюфтета на фурна
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 289

Рибени кюфтета на тиган и на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 1 голяма глава лук
  • 60 г среда от бял хляб + 100 мл мляко
  • 800 г рибно филе или рибна кайма
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. черен или бял пипер
  • 30 г масло
  • 4 с.л. брашно
  • 2 с.л. растителна мазнина за пържене
  • масло за намазване след изпичане

Начин на приготвяне:

1. Извадете маслото, за да се размекне в топла стая. Средата от хляб начупете в купичка и залейте с млякото. Оставете да покисне.

2. Наситнете лука и го запържете в 2 с.л. олио на умерен огън до позлтяване като разбърквате периодично.

3. Ако разполагате с рибно филе - смелете го в месомелачка. Ако нямате месомелачка, помолете в магазина да ви го смелят. Прехвърлете филето в купа. Ако включвате домашната мелачка, минете и запържения лук и отцедения от млякото хляб през нея. Ако ли не - смелете хляба и лука в чопър.

4. Добавете сол и пипер към каймата от риба, чукнете яйцето и прибавете лука, размекнатото масло и хляба. Замесете.

5. Сипете си брашното в чиния. Оформяйте с ръце кюфтета - леко сплеснати, но сравнително дебели, овалвайте в брашно и пържете за по 3 минути от страна в сгорещена растителна мазнина.

6. Готовите кюфтета редете в тава и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.

7. Веднага след изваждане намажете отгоре с масло. Поднесете по желание с чеснов сос и пресни зеленчуци.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта