Регистрация

Панирана коприва с бирена панировка



Панирана коприва с бирена панировка
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 210

Пържена коприва с панировка от бира и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Коприва пане с хрупкава коричка тип коприва темпура готви иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев, за да покаже традиционно пролетно бирено мезе, което определено ще допадне на компанията и обичаните хора. Направата на ястието е лесно и с малко продукти, ала стоенето до тигана си отнема половин час, докато листенцата се изпържат в хрупкавата си обвивка.

Копривата се измива, а в купа се разбиват яйца със сол, бира и брашно. В тиган се сгорещява олио на умерен огън, листата се топват в панировката и се пържат за по няколко мнути. Можете да използвате цели стръкове, а най-добре - само връхчета. Вадят се в съд, застлан с домакинска хартия, за да няма излишна мазнина по мезето. А на финала се поднасят със студена бира или чаша охладено бяло вино. Хрупкаво, вкусно и безмесно. Точните продукти и стъпки на готвене можете да наблюдавате във видеото на Звездев.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта