Регистрация

Пай с крем от макадамия

Пай с крем от макадамия
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 2884

Кейк с бял шоколад и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 6 до 8 бисквитки с макадамия и бял шоколад, натрошени
  • 1 с.л. захар
  • 4 с.л. разтопено масло

За пълнежа:

  • 2 ч.ч. равни части сметана и мляко
  • 1 ч.ч. пълномаслено мляко
  • 3/4 ч.ч. печени ядки макадамия
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 1/8 ч.л. сол
  • 5 големи жълтъка
  • 1/4 ч.ч. царевично нишесте
  • 2 с.л. масло
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1 ч.ч. разбита сметана

Начин на приготвяне:

1. Намаслете формичка за пай и прибавете смес от натрошени бисквитки, 1 с.л. захар и 4 с.л. разтопено масло.

2. Притиснете сместа към дъното и печете на 160ºС за 10 до 15 мин., извадете от фурната и оставете да се охлади.

3. Нарежете ядките в блендер на едри парчета. Заделете 1/4 ч.ч. за украса. 

4. Продължете да режете останалите ядки докато станат с консистенцията на фъстъчено масло.

5. В тенджерка, кипнете млякото с равни части сметана и мляко, захарта и солта на средно силен огън.

6. Сложете маслото от макадамията в тенджерка и разбъркайте до хомогенност. Свалете от огъня.

7. В средна купа смесете жълтъците и царевичното нишесте с бъркалка.

8. Прибавете горещата млечна смес към жълтъците, по 1 чаша, като разбърквате енергично. 

9. Върнете в тенджерката. Сложете сместа на котлона и варете 1 минута. 

10. Свалете от огъня. Прибавете маслото и ванилията в сместа и разбъркайте до хомогенност.

11. Изсипете в коричката за пая. Покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилник за поне 3 часа.

12. Украсете изстиналия пай с разбита сметана и поръсете с нарязаните ядки.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта