Регистрация

Паеля с чоризо и скариди

Паеля с чоризо и скариди
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 317

Испанско ястие тип сърф енд търф с колбас и скариди в ориз и грах.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За бульона:

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. шафран
  • 100 г обрезки от скариди (опашки, жили, люспи - каквото има; може да замение с рибни кокали)
  • 2 ч.л. сол
  • 500 мл пилешки бульон

За ястието:

  • 2 с.л. олио
  • 200 г чоризо или наденица
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. сладък пипер
  • лют пипер на вкус
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.ч. ориз
  • 2 ч.ч. грах (замразен)
  • 25-30 скариди (можете от тях да вземете обрезки за бульона)
  • 1 сладка чушка

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете мазнината за бульона в касерола, изсипете в нея рибните или скаридените остатъци и гответе 2 минути на умерен огън. Добавете подправките, залейте с бульона, изчакайте да кипне, захлупете с капак и оставете да къкри 20 минути. След това прецедете.

2. През това време гответе останалата част от ястието. Чоризото нарежете на кръгчета. Вместо него можете да изберете някакъв вид наденица - добре овкусена. Сгорещете олиото в тенджера с огнеупорни дръжки и запържете в него двустранно кръгчетата наденички.

3. Добавете намачкания чесън, гответе 2 минути, после и наситнения лук. Подправете с двата вида пипер и гответе докато лукът леко позлатее.

4. Добавете зехтина, ориза (без да го миете) и запържете няколко минути. След това вкарайте и грахта в тенджерата.

5. Разбъркайте финално. Подредете отгоре скаридите, а между тях сложете резени чушка. Залейте с бульона и оставете да кипне.

6. Прехвърлете от котлона в предварително загрята на 180 градуса фурна и гответе 20 минути. След това върнете на умерено загрят котлон за още 10 минути. После е готово за сервиране.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта