Регистрация

Нигири сьомга

Нигири сьомга
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3560

Суши със сос уасаби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет сьомга филе за суши (рибата трябва да е много прясна)
  • 1.5 ч.ч. късозърнест ориз
  • 4 с.л. оризов оцет
  • 2 с.л. захар
  • 1/2 ч.л. бульон от сушени кафяви водорасли
  • 2 ч.ч. вода

За соса за потапяне:

  • джинджифил
  • соев сос
  • уасаби

Начин на приготвяне:

1. В съд за варене на ориз в микровълновата фурна, сложете ориза и водата за 20 мин. на висока степен (за варене на ориз).

2. Нарежете рибата и заделете.

3. Смесете оризовия оцет, захарта, бульона от водораслите и полейте сварения ориз.

4. Направете оризови топки с големината на палеца.

5. Намажете с малко уасаби и покрийте с филе сьомга.

6. Поднесете със сос от смесени джинджифил, соев сос и уасаби.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта