Регистрация

Маринована скумрия по индийски

Маринована скумрия по индийски
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 3413

Пикантна скумрия с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пълни ч.л. семена кориандър
  • 1 пълна ч.л. семена кимион
  • 1/2 ч.л. семена див копър
  • 2 зърна карамфил
  • парче шушулка канела, около 2,5 см
  • 1 ч.л. смляна куркума
  • 2-3 големи червени чилита
  • 3 големи скилидки чесън
  • 2 глави лук
  • 250 мл нискомаслено кисело мляко
  • 500 г (2-3) цели скумрии, почистени и без главите
  • пресен кориандър
  • 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

1. Препечете леко семената див копър, кимион и кориандър в ненамаслен тиган, докато усетите аромата им, но внимавайте да не ги изгорите.

2. Счукайте подправките в саханче, заедно с канелата и карамфила.

3. Смелете счуканите подправки в кухненски робот, заедно с чесъна, чилитата, лука и куркумата, като ги овкусите със сол и пипер. Прибавете киселото мляко и разбийте докато се получи гладка марината. Трябва да изглежда течна, но имайте предвид, че при готвенето ще се сгъсти.

4. Направете диагонални прорези в рибата и от двете й страни, като овкусите хубаво със сол и пипер.

5. Сложете скумрията в плитък съд за печене и излейте маринатата отгоре. Покрийте с капак и оставете в хладилника за поне два часа.

6. Загрейте предварително фурната до най-високата степен (около 230-240ºС).

7. Изпечете рибата за около 20 мин., като обърнете веднъж. Киселото мляко се сгъстява и образува паста, затова при обръщане изгребете тази паста и намажете рибата и от другата страна.

8. Поднесете с пресен кориандър и щедро количество прясно изстискан лимонов сок.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта