Лингуини със зимно песто
Средно | Порции 3-4
| Видяна: 3085
Паста с песто и кедрови ядки.
Необходими продукти:
- 2 1/2 ч.ч. магданоз
- 3/4 ч.ч. зехтин
- 1/2 ч.ч. печени кедрови ядки
- 2 ч.л. листа прясна мащерка
- 1 ч.л. счукан пресен розмарин
- 1 средна скилидка чесън
- 1/3 ч.ч. прясно настърган пармезан
- 340 г лингуини
- 1/3 ч.ч. нарязани печени кедрови ядки
Начин на приготвяне:
1. Смесете първите шест съставки от необходимите продукти в кухненски робот на едро пюре. Добавете сирене, като включвате и изключвате робота. Подправете на вкус със сол и пипер.
2. Сварете лингуините в голяма тенджера с подсолена кипяща вода докато омекнат, но не напълно. Отцедете хубаво. Върнете в същата тенджера.
3. Добавете соса песто и покрийте пастата равномерно. Прехвърлете в по-голяма чиния.
4. Украсете с нарязани кедрови ядки.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ