Либерийска бананова торта
Вкусна бананова торта от Западна Африка.
Необходими продукти:
- 4 средно големи банана
- 200 г захар
- 100 г масло (на стайна температура)
- 3 яйца
- 500 г обикновено брашно
- 2 ч. л. бакпулвер
- 0,5 ч. л. сол
- 100 мл мляко
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 175°C.
2. Смесете маслото и захарта в купа.
3. Добавете и яйцата.
4. Намачкайте бананите и ги прибавете в сместа с масло/захар/яйца.
5. Смесете брашното, бакпулвера и солта в отделна купа, след това добавете бананите в сместа с брашното.
6. Намаслете тавичка за кекс и поръсете с малко брашно, за да не залепне тортата.
7. Изсипете сместа и сложете да се пече в средата на фурната.
8. Печете 40-45 мин. докато стане клисаво в средата. След още около 10-15 мин. ще е готово.
9. Оставете да се охлади и поднесете с чаша кафе (и малко ванилов сладолед по желание).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ