Лек пудинг с кисело мляко
Нискокалорична млечна закуска или десерт.
Необходими продукти:
- 500 г обезмаслено кисело мляко, обикновено или с вкус по избор
- 2 желатинови листа
- 2 с.л. гранулирана захар (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Сложете желатиновите листа в студена вода за 3-4 мин.
2. В същото време разбъркайте киселото мляко със захарта в средна тенджера и загрейте на среден огън около минута, като разбърквате докато се разтвори захарта.
3. Отцедете листата желатин от водата и ги разтворете в малка тенджера с 2 с.л. вода на слаб огън.
4. Махнете от котлона и добавете към млечната смес. Разбъркайте добре.
5. Разделете сместа в отделни чаши и оставете в хладилника.
6. Охлаждайте поне 4 часа или цяла нощ.
7. Обърнете върху чиния за сервиране и по желание поднесете с разбита сметана или разтопен шоколад.
* По желание заместете захарта с подсладител или изобщо не слагайте, за съвсем диетичен вариант на десерта.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ