Лазаня с риба тон
Лазаня с бял сос от сирена.
Необходими продукти:
- пакет кори за лазаня
- 1 консерва риба тон по избор
- 5 с.л. доматено пюре
- шепа чесън и лук, нарязани
- 1 1/2 ч.ч. пармезан, настърган
За белия сос:
- 125 г сирене чедар (или моцарела)
- 2 ч мляко
- 2 с.л. масло
- 2 с.л. универсално брашно
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата в малко вода, само колкото да я покрие, за около 10-15 мин. и отцедете. Сложете корите в голяма купа и заделете.
2. В друг съд смесете доматеното пюре с чесъна и лука, заедно с рибата тон. Разбъркайте внимателно, но много добре. Заделете.
3. Сложете маслото в сгорещена тенджера. Добавете брашното и разбъркайте хубаво с дървена лъжица. Свалете тенджерата от котлона, прибавете млякото, което ще сгъсти веднага соса. Върнете на котлона, без да спирате да разбърквате. Добавете сиренето (моцарела или чедар) и разбърквайте докато сиренето се разтопи. Овкусете със сол и пипер и след като сиренето се разтопи, свалете от огъня.
4. Загрейте предварително фурната на 180ºС. Намаслете подходящ съд за печене и подредете в него листовете лазаня, пълнежа и белия сос, като ги редувате. Завършете с бял сос. Поръсете с пармезан и печете 30-35 мин.
5. Поднесете топло.
осн
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ