Регистрация

Къри с нахут

Къри с нахут
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3318

Хрупкави броколи с индийски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зеленчуково олио
  • 1 малка глава лук, наситнен
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 2,5 см джинджифил, настърган
  • 1 малка червена сладка чушка, наситнена
  • 1 малка зелена сладка чушка, наситнена
  • 1 връзка кориандър, нарязан
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. кориандър
  • 1 ч.л. бахар
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 1 консерва (280 г) нахут
  • 1/2 домат, наситнен
  • 1/2 ч.л. гарам масала
  • 1/4 ч.ч. кокосово мляко
  • 1 ч.ч. броколи, само цветчетата

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете олио на умерен огън, добавете чесъна, чушките, джинджифила, подправките и нарязания домат. Варете на умерен огън и докато зеленчуците поемат аромата на подправките.

2. Добавете нахута и гответе 5 мин.

3. Добавете млякото и оставете да къкри бавно.

4. Добавете броколите и гответе, докато сосът се редуцира. Броколите трябва да останат хрупкави.

5. Поднесете горещо.

 

Източник: opensourcefood.com

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта