Регистрация

Коледна руска салата с месо

Коледна руска салата с месо
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3215

Салата Оливие с коледна украса и традиционни зимни продукти.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 грама колбас от вид по избор
  • 3 варени картофа
  • 4-6 кисели краставички
  • 4 варени яйца
  • 200 грама зелен грах от консерва или буркан
  • 1 голям варен морков
  • 200 грама майонеза
  • сол на вкус

За украса по желание:

  • 1 домат
  • семена от нар
  • копър, магданоз

Начин на приготвяне:

1. Вземете дълбока купа и режете в нея продуктите. Започнете с месото, варения морков и киселите краставички на ситни кубчета.

2. След това наситнете варените картофи и яйцата.

3. Отцедете грахта и го добавете към салатата.

4. Сипете майонезата и разбъркайте съставките до хубаво смесване.

5. Опитайте на вкус и ако има нужда, добавете сол.

6. Загладете ордьовъра с изпъкналата част на лъжица и започнете да приготвяте украсата.

7. Семената нар ще отделите най-лесно от плода като първо потопите разрязания нар във вода и след това с пръсти ги изчоплите. Така няма да изцапате дрехите и кухнята си. Отцедете от водата и - готово.

8. Разрежете домата на две половини и ги сложете със семето надолу, за да оформят камбанки. Панделката направете от семена нар както е показано на снимката.

9. Можете да оформите страничен борд като рамка - коледен венец от наситнени магданоз, копър, босилек или други зелени подправки по избор.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта