Регистрация

Класически бургер и картофки с магданоз

Класически бургер и картофки с магданоз
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3414

Телешко месо с картофи и карамелизиран лук. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За бургерите:

  • 800 г мляно говеждо месо
  • 3 чаши уорстърширски сос
  • кошер сол
  • 4 хлебчета за бургери

Чили картофки с магданоз:

  • 500 г картофи
  • сладък червен пипер
  • магданоз

За добавките към бургерите:

  • 200 г сирене проволон
  • карамелизиран лук
  • горчица, майонеза, кетчуп

Начин на приготвяне:

На карамелизирания лук:

1. Обелете една голяма глава лук.

2. Нарежете напречно (така, както ще ги слагате върху бургерите).

3. Загрейте голям тиган с малко масло и зехтин.

4. Сложете вътре лука, добавете малко кошер сол и оставете да се карамелизират за 20-30 минути.

5. Сложете директно върху бургерите или като гарнитура отстрани.

Приготвяне на бургерите:

1. Използвайте мляно говеждо месо.

2. Разделете го на 4 отделни бургера (кюфтета), нека са големички, а не сплескани.

3. Покрийте ги с кошер сол от двете страни.

4. Изсипете уорстърширски сос в плик за печене и сложете вътре кюфтетата.

5. Мариновайте поне час или за през нощта – колкото повече, толкова по-добре.

6. За да ги изпечете, загрейте широк тиган с малко зехтин.Ако искате по-сурови, по 4 минути от всяка страна трябва да е достатъчно.

7. Не сплесквайте бургерите, защото ще станат сухи и ще се разпаднат. Обърнете ги само по веднъж.

8. Ако искате сирене върху бургера си, сложете резен проволон 1 минута след като сте обърнали кюфтето, за да се разтопи.

Приготвяне на картофките с магданоз:

1. Измийте и обелете картофите. Нарежете на резени като за пържени картофки.

2. Подсушете ги.

3. Изпържете го полуготовност, извадете ги и оставете да се отцедят от мазнината.

4. Изпържете отново (така ще станат много хрупкави) и когато станат златисто кафяви, извадете от мазнината , сложете сладък червен пипер, кошер сол и нарязан магданоз.

5. Разбъркайте и сервирайте като гарнитура.

Сервирайте бургерите със салата и картофките.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта