Китайски пържен ориз с месо
Средно | Порции 4-6
| Видяна: 6175
Традиционен пържен ориз по китайски със зеленчуци, яйца и наденица.
Необходими продукти:
- 2 с.л. зеленчуково олио
- 2 яйца, разбити
- 1 с.л. нарязан чесън
- 3 с.л. нарязан зелен лук
- 4 китайски наденички, нарязани фино
- 1 с.л. фино нарязани сушени скариди
- ¼ ч.ч. накъсана осолена риба, (например някаква пушена риба)
- 4 ч.ч. ориз (сварен)
- 1/3 ч.ч. замразен зелен грах
- 2 с.л. соев сос
Начин на приготвяне:
1. В сгорещения уок сипете олиото и покрийте цялата му повърхност с мазнина, като го наклоните на всички страни. Сложете яйцето в тигана и направете дебел слой от сготвеното яйце. Заделете.
2. В същия тиган сложете чесъна и зеления лук. Сотирайте докато си пуснат ароматите, но внимавайте да не изгорят. Сложете наденичката, сушените скариди и рибата. След това добавете ориза, зеления грах и яйцето. Овкусете със соев сос. Поднесете горещо.
Най-важните съставки
грах, зелен лук, зеленчуково олио, китайска наденичка, ориз, пушена сьомга, соев сос, соленоводна риба, сушени скариди, чесън, яйце
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ