Кацудон - панирани свински котлети с ориз
Свинско със сладко-кисел сос.
Необходими продукти:
- соев сос
- мирин
- кафява захар
- вода
- пилешки бульон/даши
- пресен зелен лук
- бял лук
- свински котлети
- брашно
- яйца
- панко (японски хлебни трохи за паниране)
Начин на приготвяне:
За соса Донбури:
1. Смесете соевия сос, мирина, кафявата захар, бульона и ги сложете да къкрят, като регулирате вкуса съответно със соев сос или захар. Когато е готов, добавете зеления и белия лук и оставете да къкри още малко.
За кацудона:
1. Първо поръсете свинските котлети с брашно и ги потопете в разбито яйце, и накрая поръсете с хлебни трохи за паниране панко.
2. Пържете в дълбока мазнина, докато станат златисти.
3. Когато са готови ги сложете в къкрещия ароматен сладък сос, залейте с разбити яйца отгоре и оставете да къкрят още няколко минути, докато яйцето се стегне.
4. Поръсете с още малко лук скалион или пресен лук отгоре и сервирайте с ориз на пара.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ