Регистрация

Кацудон - панирани свински котлети с ориз

Кацудон - панирани свински котлети с ориз
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4503

Свинско със сладко-кисел сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • соев сос
  • мирин
  • кафява захар
  • вода
  • пилешки бульон/даши
  • пресен зелен лук
  • бял лук
  • свински котлети
  • брашно
  • яйца
  • панко (японски хлебни трохи за паниране)

Начин на приготвяне:

За соса Донбури:

1. Смесете соевия сос, мирина, кафявата захар, бульона и ги сложете да къкрят, като регулирате вкуса съответно със соев сос или захар. Когато е готов, добавете зеления и белия лук и оставете да къкри още малко.

За кацудона:

1. Първо поръсете свинските котлети с брашно и ги потопете в разбито яйце, и накрая поръсете с хлебни трохи за паниране панко.

2. Пържете в дълбока мазнина, докато станат златисти.

3. Когато са готови ги сложете в къкрещия ароматен сладък сос, залейте с разбити яйца отгоре и оставете да къкрят още няколко минути, докато яйцето се стегне.

4. Поръсете с още малко лук скалион или пресен лук отгоре и сервирайте с ориз на пара.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (60)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта