Регистрация

Карначета и салата с паста трофие

Карначета и салата с паста трофие
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4538

Италианско ястие с паста и месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 карначета

За топинга:

  • 1 голяма глава лук
  • голяма бучка масло
  • около 3 ч.л. сос "Уорчестършър"

За салатата:

  • 4 ч.ч. сварена и студена прясна паста трофие
  • 3 с.л. зехтин
  • 4 малки стръка зелен лук
  • 1/2 червена чушка
  • 2 много зрели домата
  • няколко стръка прясна мента

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително грила на умерена температура.

2. Сложете карначетата и изпечете за 10 мин. от всяка страна.

3. Междувременно нарежете зеления лук на кръгчета с дебелина около 1/2 см.

4. Задушете ги леко в зехтин.

5. Добавете червената чушка, много ситно нарязана на кубчета.

6. Овкусете щедро и гответе няколко минути почти до омекване.

7. Свалете от огъня и добавете домати, също наситнени, след това сложете сварената паста и смесете. Доовкусете, ако е необходимо. По желание може да сложите малко червено вино или балсамов оцет, ако доматите не са сезонни или искате да подсилите вкуса на соса.

8. Заделете в купа за сервиране и поръсете с едро накъсана прясна мента.

9. Сложете голяма бучка масло в сгорещен тиган.

10. Нарежете 1 цяла глава лук на кръгчета, но не прекалено тънки.

11. Запържете ги със сос "Уорчестършър" и поднесете върху навитите карначета. За гарнитура сложете салата и малко зърнеста горчица (или кетчуп).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта