Регистрация

Канелени мъфини

Канелени мъфини
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 5150

Вкусни сладки с канела и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За канеления пълнеж:

  • 2 с.л. нектар от агаве
  • 1 с.л. канела
  • 1 с.л. олио от гроздови семена

За сместа за мъфините:

  • 1 чаша брашно от бланширан бадем
  • 2 с.л. кокосово брашно
  • 1/2 ч.л. сода за хляб
  • 1/4 ч.л. морска сол
  • 1/4 чаша олио от гроздови семена
  • 1/4 чаша нектар от агаве
  • 3 яйца
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:

На канеления пълнеж:

1. За да направите канеления пълнеж, смесете агавето, канелата и олиото в малка купа.

2. Заделете сместа настрана.

На сместа за мъфините:

1. Смесете бадемовото и кокосовото брашно, содата за хляб и солта в средна купа.

2. В голяма купа обединете олиото, агавето, яйцата и ванилията.

3. Смесете сухите съставки с мокрите и прибавяйте по малко 1/4 чаша в чашките за мъфини.

4. С помощта на лъжица сипете пълнежа в мъфините.

5. Печете мъфините 8-12 минути на 176ºС.

6. Охладете за 2 часа и замразете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта