Регистрация

Италиански сладкиш с млечен крем

Италиански сладкиш с млечен крем
Трудно   |   Порции 8   |   Видяна: 208

Ефирен сладкиш с лимонов дъх и яйчен крем.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 яйца
  • 180 г захар
  • 450 г брашно
  • 175 мл мляко
  • 150 мл олио
  • 1 пакет бакпулвер
  • кората на един лимон (био или с ядлива кора)

За крема:

  • 120 г захар
  • 1 яйце
  • 70 г царевично нишесте
  • 600 мл мляко
  • пудра захар за поръсване след изпичане

Начин на приготвяне:

1. Яйцата чукнете в купа, добавете захарта и с миксер разбийте до получаването на крем.

2. Постепенно вкарайте 1/3 от брашното при непрестанно разбиване на бавна степен. След това налейте млякото, вкарайте още 1/3 от брашното, после бавно сипете и олиото, добавете бакпулвера и на финала - останалото брашно. Отгоре рендосайте една лимонова кора, ако имате цитрус с ядлива кора. Миксерът не трябва да спира през цялото време, а на финала се получава гъста кексова смес. Оставете я настрана.

3. Време е за крема. Сложете тенджера на котлона, пуснете на слаб към умерен огън и изсипете вътре захарта и царевичното нишесте. Разбъркайте. Добавете яйцето и сипете около 1/4 от млякото. С телена бъркалка мешайте докато подгрявате. Сместа не трябва да кипва - внимавайте. Постепенно и при непрестанно бъркане с телта наливайте млякото докато се абсорбира цялото. Оставете да се погдгрява две минути като мешате, а след това махнете от огъня и дръпнете настрана да се охлади.

4. През това време застелете голяма тава с хартия за печене и върху нея изсипете кексовото тесто. Заравнете.

5. Прехвърлете крема в плик или пош с много широк накрайник. Ако работите с плик, отрежете единия ъгъл, за да се получи отвор с диаметър около 2 см.

6. Направете по 4 черти върху кекса с крема от поша първо хоризонтално, след това и вертикално, за да се образува решетка.

7. Вкарайте сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути, след това намалете температурата на 160 градуса и дръжте още 15 минути.

8. След изваждане охладете, отлепете от хартията по желание и поръсете с пудра захар.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта