Идеалното сухо мее - китайско ястие от нудълс
Ястие от нудълс с пилешко по китайски.
Необходими продукти:
- сухи нудълс за един човек, най-добре от плоските
- 1 парче пилешки гърди без кожа
- 1 чаша бобени кълнове
- 1.5 л. пилешки бульон, може и от кубче
- половин чаша нарязан пресен лук
- 1 супена лъжица сос чили
- 2 супени лъжици сладък гъст соев сос
- 2 супени лъжици сусамово олио
- черен оцет
- соев сос
- бял пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте пилешкия бульон в тиган уок докато леко заври. Мехурчетата трябва едва да се виждат. Добавете пилешките гърди и задушавайте в бульона за около 10-15 минути в зависимост от големината. Можете да използвате термометър за месо, за да определите кога пилето е напълно готово – отвътре трябва да е 75 градуса.
2. Извадете пилето и го оставете настрани. Изгребете пяната от бульона и отново загрейте до завиране.
3. Добавете нудълс и варете 2-5 минути докато омекнат, но все още са леко жилави. В последния момент добавете бобените кълнове и почти веднага след това изключете котлона. На кълновете не им трябва почти никакво време за приготвяне ако искате да запазят вкуса си.
4. Изцедете продуктите и отново ги върнете в сухия тиган. Добавете чили, сладък гъст соев сос, сусамово олио, черен оцет, соев сос, пресен лук и разбъркайте всичко. Поръсете с бял пипер – така става пикантно, но пък придава уникален аромат на ястието.
5. С помощта на вилица раздробете пилешкото. Може и да не ви се наложи да го използвате, а да си го запазите за друг път..
6. Сервирайте в голяма купа и поставете пилето отгоре. И готово. Храната от азиатските улици у дома.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ