Регистрация

Зелен студен чай с джинджифил, ябълка и лимон

Зелен студен чай с джинджифил, ябълка и лимон
Лесно   |   Порции 1 литър   |   Видяна: 507

Домашен студен джинджифилов чай с плодове, мед и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В купените студени чайове ще откриете „букет“ от захари или вредни подсладители, добавки от консерванти и подобрители на вкуса. Витамините, ако има такива, са изкуствено синтезирани, а ползите за тялото от напитката са минимални. Ето защо предлагаме полезна алтернатива от домашен студен чай, събрал благодатните здравословности на меда, канелата, зеления чай, лимоновия сок, ябълката и джинджифила. Ароматен, истински и освежаващ в летните горещини, този чай е идеалното решение да се охладите, дарявайки тялото с редица полезни вещества.

Необходими продукти:

  • 2 пакета зелен чай
  • 1 ябълка
  • 1 пръчица канела или 1 ч.л. канела на прах
  • 1 лимон
  • 25 г пресен корен джинджифил
  • мед на вкус (около 2 с.л.)
  • 1 л вода
  • мента по желание за украса

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте или наситнете много добре джинджифила. Прехвърлете го в голяма термоустойчива кана.

2. Добавете канелата. По-добре е да използвате пръчица, защото пуска ароматите си по-равномерно и не оставя наслагвания във водата. Така чаят е по-бистър.

3. Рендосайте половината ябълка на ситно ренде директно в каната или купата, в която ще правите чая. Добавете двата пакета зелен чай.

4. Кипнете водата и докато ври, залейте с нея съдържанието на съда. Захлупете с капак или обратното на чиния и оставете да се запарва и охлажда.

5. Когато температурата е паднала около 50 градуса (можете да бръкнете с пръст в съда без да се опарите), прецедете напитката.

6. Добавете меда и бъркайте докато се разтвори. Температурата вече е под 40 градуса, което гарантира, че полезните вещества в меда няма да се загубят.

7. Запазете си няколко резена лимон за украса, а останалото изстискайте на сок и прецедете в чая. Така ще запазите „умиращия“ при по-високи градуси естествен витамин С.

8. Разбъркайте и приберете в хладилника, за да се изстуди.

9. Поднесете с украса от резени лимон, парче ябълка и листа прясна мента по желание.

 Полезен студен чай със зелен чай

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта