Регистрация

Зеленчуци на тиган по азиатски

Зеленчуци на тиган по азиатски
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 176

Гарнитура от зеленчуци с подправки или постно диетично основно от задушени моркови с броколи, гъби и чушки по азиатски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.л. царевично нишесте
  • 2 с.л. захар
  • 1 ч.л. рендосан джинджифил
  • 2 скилидки чесън
  • 1/3 ч.л. лют пипер на люспи
  • 70 мл соев сос
  • 2 с.л. олио
  • 200 г моркови
  • 500 г броколи
  • 100-150 г пресни печурки
  • 300 г сладки чушки (изберете различни цветове, за да е по-шарено)

Начин на приготвяне:

1. В купичка изсипете царевичното нишесте и захарта и смесете.

2. Добавете рендосания джинджифил и намачкания чесън, поръсете лютия пипер.

3. Сипете соевия сос и разбъркайте добре. Оставете настрана.

4. Заемете се с рязане и миене на зеленчуците. Броколито разделете на цветчета и изхвърлете кочана. Цветчетата разделете на по-малки парченца и измийте. Морковите нарежете косо на овали, а чушките - на лентички. Гъбите почистете и нарежете на четвътини или шестини (зависи колко са големи).

5. Сгорещете тиган на умерен огън, сипете в него олиото и след това морковите. Гответе 2 минути и добавете броколите. Бъркайте и гответе 5 минути.

6. Следват гъбите, три минути готвене, чушките и след две минути - сосът.

7. Намалете огъня на слаб към умерен и гответе 5 минути като периодично размешвате. После можете да сервирате като диетично основно или гарнитура в азиатски стил.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта