Регистрация

Запържени агнешки джолани

Запържени агнешки джолани
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2800

Пикантно печено агнешко с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 агнешки джолана
  • 3 скилидки чесън на парченца
  • 1.5-2 чаени лъжички царевично нишесте
  • 1 пръчка канела
  • розмарин
  • карамфил, сечуански пипер, смляно резене
  • 2 звездовиден анасон
  • 1/2 чаша китайско оризово вино
  • 50 мл. соев сос
  • 2.5 супени лъжици кафява захар
  • 3 чаени лъжици пресен джинджифил
  • 1 чаша вода
  • 1 домат нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

1. Направете прорези по агнешкото и сложете вътре парченца чесън. Намажете месото с царевично нишесте и пържете 2-3 минути докато леко покафевеят. Сложете в съд за лазаня или огретен и поръсете с розмарин.

2. Смесете подправките и звездовидния анасон с оризовото вино, соевия сос, кафявата захар, джинджифила, чесъна, доматите и водата и загрейте в тенджерка. Залейте с този сос агнешкото.

3. Покрийте съда с алуминиево фолио и печете за час и половина на 180 градуса. Извадете от печката, махнете фолиото и обърнете месото. С лъжица изгребете от соса в тавата и полейте агнешкото. Върнете във фурната за още половин час без капак.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта