Запечени наденички по шведски
Лесно | Порции 4
| Видяна: 4216
Наденица с бекон и картофи - шведите знаят как се пие бира.
Необходими продукти:
- 400 г варени или задушени на пара картофи
- 800 г пуешки наденички
- 400 г бекон
- 4 яйца
- 50 мл масло
- 6 с. л. заквасена сметана
- горчица на вкус
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
1. Смесете сметаната и няколко с.л. горчица, както и малко сол и пипер на вкус, ако е необходимо.
2. Сварете яйцата и докато се варят, нарежете картофите и наденичките.
3. Сгорещете тиган за пържене и разтопете малко масло, в което запържете бекона.
4. Когато стане достатъчно хрупкав, прибавете картофите и наденичките.
5. Нарежете сварените яйца на четвъртинки.
6. Разбъркайте всичко много внимателно и овкусете със сол и пипер.
Най-важните съставки
бекон, горчица, заквасена сметана, картофи, масло, наденица, сметана, сол, сол и пипер, черен пипер, яйце
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ