Регистрация

Задушен в саке морски костур

Задушен в саке морски костур
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3494

Риба на пара, сварена върху листа от зелен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • морски костур около килограм
  • зелен лук
  • джинджифил
  • саке
  • мирин
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Намажете рибата със сол и пипер.

2. Срежете почистения зелен лук на половинки. Зелените пера ще се използват като основа при варенето на пара, а с бялата част ще напълните филето.

3. Направете вертикални прорези в рибата и ги напълнете с бялата част на зеления лук, нарязана на тънки ленти по дължина.

4. В уреда за варене на пара сложете перата на лука като основа, така че рибата да не залепне за дъното. По този начин ще поеме и от вкуса на лука докато се готви.

5. В уок или голям тиган сложете малко мирин и щедро количество саке.

6. Оставете да заври и задушете костура.

7. След като се сготви до желаната готовност (около 12 мин.), може да поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта