Регистрация

Задушено месо с картофи

Задушено месо с картофи
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3179

Вкусно задушено с телешко и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг телешко, нарязано на кубчета
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • 1 глава чесън
  • 4 зрели домата
  • 25 г брашно
  • 1 чаша бяло сухо вино
  • 4 големи картофа
  • 200 г зелен фасул
  • дафинов лист
  • мащерка
  • риган
  • сол
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Изпържете месото (предварително добавете сол и пипер) в тиган с 1 пръст зехтин. Когато се изпържи, заделете.

2. Нарежете лука и морковите и ги сложете с чесъна. Гответе на слаб огън, докато лукът стане прозрачен. Добавете обелените домати и зелените подправки. Разбъркайте и оставете сосът да се сгъсти.

3. Добавете виното. Разбъркайте и гответе 5 мин. Добавете брашно, за да се сгъсти още малко сосът.

4. Оставете още 5 мин. и добавете достатъчно количество вода, колкото да покрие всички продукти. Гответе още 2 часа или докато месото омекне, покрито с капак на слаб огън.

5. След това извадете и заделете месото и с помощта на електрически миксер  направете зеленчуците на гъст сос. Сложете и няколко скилидки чесън. Върнете обратно при месото.

6. Обелете, измийте и нарежете картофите и ги сложете при задушеното 5 мин. преди картофите да са се сварили, прибавете зеления фасул и оставете да се вари още 10 мин. Добавете още сол, ако е необходимо и поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта