Регистрация

Задушени свински гърди по азиатски

Задушени свински гърди по азиатски
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 7850

Мазни свински хапки на тиган със соев сос, чесън и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свински гърди
  • 5 стръка пресен лук
  • 5 скилидки чесън
  • 15 г корен джинджифил (обелено количество)
  • 2,5 с.л. захар
  • 1 ч.л. лют пипер
  • 2 дафинови листа
  • 1,5 с.л. оцет
  • 80 мл соев сос
  • 500 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинските гърди на хапки. Пресния лук разделете на 2 части - стебло с бялата част и листа. Краищата на листата изхвърлете, а средата им запазете за поръсване при поднасяне. Бялата частще ви трябва преди това.

2. Сгорещете на умерен огън голям тиган с незалепващо покритие. Изсипете вътре мръвките и гответе 5-6 минути като периодично обръщате.

3. Нарежете чесъна на тънки колеца, а джинджифила обелете и нарежете на малки парченца.

4. Прибавете чесъна, джинджифила, дафиновите листа и бялата част от пресния лук (цяла или разполовена на 2-3 по-къси части). Гответе и бъркайте 3 минути.

5. Изсипете в тигана оцета, соевия сос, захарта и лютия пипер. Размешайте много добре и оставете да се готви 12 минути.

6. Залейте с врялата вода и щом кипне, сложете капак. Нека се задушава на спокойтвие 1 час.

7. Махнете капака и увеличете огъня на максимум. Оставете така 10 минути да поизври водата от готвенето. След това с лъжица оберете течността и мазнината от мръвките, като си оставите малко, колкото да има с какво да ги покапете при поднасяне.

8. Прехвърлете месото в индивидуали чинии, покапете със сос от готвенето и поръсете с нарязани косо листенца зелен лук. Сервирайте докато е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта