Регистрация

Ечемичена каша с лук и моркови

Ечемичена каша с лук и моркови
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 180

Основно ястие от варен ечемик със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г перлен ечемик
  • 2 с.л. олио
  • 150 г лук -1 голяма глава
  • 200 г моркови - 2 средни моркова
  • сол на вкус
  • 3 скилидки чесън
  • 1,2 л вода или бульон
  • 2 дафинови листа
  • 50 г масло
  • пресен лук по желание

Начин на приготвяне:

1. Изсипете ечемика в купа, залейте с вода и бъркайте няколко минути докато зърната се измият добре. Излейте водата и сипете нова, така че да го покрива хубаво. Оставете да кисне 12 часа.

2. Лука нарежете на кубчета, морковите - на лентички.

3. Сгорещете олиото в тиган изапържете лука на умерен огън за 3-4 минути. Добавете и морковите и гответе още толкова, като периодично бъркате.

4. Изсипете водата от ечемика и го прехвърлете в тигана. Посолете, бъркайте две минути, след това пресирайте отгоре скилидките чесън и пак размешайте.

5. Залейте с вода или бульон, пуснете дафиновите листа и маслото, изчакайтте да кипне и сложете капак. Намалете огъня на умерен към слаб и оставете ястието да къкри 1 час.

6. Махнете капака, извадете дафиновите листа, разбъркайте и оставете да се готви без капак още 20 минути.

7. Разбъркайте финално, поръсете с нарязани косо перца пресен лук по желание и поднесете.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта